Spring til indhold
Hjem » Begynderguide til brug af Teslas Superchargenetværk

Begynderguide til brug af Teslas Superchargenetværk

    Velkommen til vores guide til brug af Teslas Superchargenetværk. Denne guide er designet til at hjælpe nye og potentielle Tesla-ejere med at forstå, hvordan man bruger Teslas Superchargenetværk effektivt. Vi vil dække alt fra, hvad en Supercharger er, til hvordan man bruger en Supercharger, og endda nogle tips og tricks for at få mest muligt ud af opladningen.

    Hvad er en Supercharger?

    En Tesla Supercharger er i det væsentlige en oplader, der er designet til at oplade din bil med høj hastighed. Der er i øjeblikket over 30.000 Superchargers globalt, og flere bliver bygget hver dag. Det er den mest populære og hurtigste måde at oplade din Tesla på. Du har sandsynligvis set disse opladere i indkøbscentre, hoteller eller endda tankstationer. De er de høje hvide og røde stande, der normalt siger Tesla på begge sider.

    Læs også: Opladning af Elbil uden Abonnement

    a tesla charging station on the side of the road

    Typer af Superchargers

    Der er to typer Superchargers, du vil støde på ved din Supercharger station: version 1 og version 2. Selvom begge versioner er identiske i udseende, tilbyder de forskellige funktioner. Version 1 og version 2 kan oplade din Tesla med op til 150 kilowatt fordelt mellem to biler. Dette betyder, at hver to stationer vil dele 150 kilowatt mellem to biler. Disse stationer vil normalt være markeret A og B.

    V3 Superchargers kan derimod distribuere 250 kilowatt opladning til hver bil individuelt. Dette betyder, at afhængigt af din model, kan du få omkring 320 km på bare 15 minutter, uanset om du parkerer ved siden af en anden Tesla eller ej. Der er også rygter om, at V3-opladerne vil blive opgraderet til 300 kilowatt strøm, hvilket vil lade dig oplade din Tesla endnu hurtigere.

    parked black vehicle during daytime

    Sådan bruger du en Supercharger

    Det første spørgsmål, du måske har, er, hvordan i alverden betaler jeg for at bruge dette? Da der ikke er nogen knapper eller opladningsslots på opladeren, er det meget enkelt. Når du tilslutter din bil, identificerer netværket din Tesla ogvil automatisk oplade den bil, du har tilføjet til din Tesla-konto. Når opladningen er afsluttet, vil prisen variere afhængigt af din placering og model, men typisk er det omkring 2,5 kr. per kilowatt.

    Læs også: Pris på Opladning af Elbil: En Omfattende Guide

    Trin-for-trin guide til Supercharging

    1. Find en ledig ladestander

    Det første du skal gøre, når du nærmer dig stationen, er at sænke farten og tjekke, om der er nogen ledige stande. Hvis der er en ledig stand, skal du simpelthen bakke din Tesla ind i standen. Hvis du trækker fremad, vil du ikke være i stand til at oplade, da kablet vil være på den forkerte side af bilen og ikke kan nå opladningsporten.

    2. Parkér korrekt

    Som et tip, prøv at parkere en stand over fra en opladende Tesla, hvis det er muligt. Dette skyldes, at hvis det er en V1 eller V2 oplader, vil den dele strømmen mellem begge biler og vil resultere i en langsommere opladningshastighed for dig og den anden person.

    3. Tilslut din Tesla

    Når du har parkeret, skal du tage opladeren og enten trykke på opladningsportdøren eller klikke på cirkelknappen på opladeren selv for at åbne din opladningsportdør. Når den er åben, skal du simpelthen bare tilslutte opladeren, og det er det! Du Supercharger nu din Tesla.

    4. Tjek opladningsstatus

    Når du har tilsluttet, kan du tjekke status for din opladning ved at tjekke skærmen for opladningsfremskridt, kilowatt og omkostninger. Du kan også tjekke dette via din Tesla-app, hvis du forlader bilen.

    5. Fjern opladeren

    Når opladningen er afsluttet, vil du blive underrettet i din bil og også modtage en meddelelse via Tesla-appen. Efter du har modtaget denne meddelelse, har du op til fem minutter til at frakoble og flytte fra stedet for en anden Tesla at bruge. Hvis du ikke gør det, vil du pådrage dig autoafgifter, som vil være op til 5 kr. pr. minut.

    6. Afregning

    Når din opladning skal afsluttes, navigerer du til “Afslut opladning” i din app eller på bilens skærm. Herefter finder du “Lås ladeport op”, og du kan nu fjerne stikket. Din afregning vil herefter foregå direkte via appen.

    Hvordan Bruger Man Tesla Supercharger med en Ikke-Tesla Elbil?

    I november 2021 introducerede Tesla Non-Tesla Supercharging, hvilket åbnede op for Teslas Supercharger-netværk for ejere af andre elbilsmærker. Dette skridt, en del af Teslas mission om at accelerere overgangen til bæredygtig energi, understreger vigtigheden af et tilgængeligt, pålideligt opladningsnetværk for at fremme elbilernes udbredelse. Med over 50.000 Superchargers globalt, tilbyder Tesla nu adgang til deres opladningsstationer via Tesla-appen, hvilket bryder barrieren for opladningsinfrastrukturen og fremmer en bredere adoption af elbiler.

    Hvordan gør jeg så?

    For ikke-Tesla-elbilejere er processen for at benytte Supercharger-netværket enkel og kræver blot nogle få trin gennem Tesla-appen (version 4.2.3 eller nyere). Her er en hurtig guide til, hvordan man gør:

    1. Download og Åben Tesla-appen: Først skal du downloade Tesla-appen på din smartphone og oprette en konto, hvis du ikke allerede har en.
    2. Tilføj Betalingsmetode: Inden du kan starte opladningen, skal du tilføje en betalingsmetode i appen. Dette sikrer en problemfri betalingsproces for opladningssessionerne.
    3. Lokalisér en Kompatibel Supercharger: Brug appen til at finde en Supercharger-station, der er åben for ikke-Tesla-elbiler. Detaljerede oplysninger om hver station, inklusiv antal ledige stik, vil være tilgængelige i appen.
    4. Start Opladningen: Når du ankommer til stationen, skal du følge instruktionerne i appen for at starte opladningsprocessen. Dette kan indebære at vælge den specifikke lader i appen og forbinde din bil til opladeren.

    Ved at åbne Supercharger-netværket for andre elbilsmærker, accelererer Tesla ikke kun netværkets ekspansion men fremmer også en øget elektrisk mobilitet. Dette initiativ er et klart eksempel på Teslas engagement i at understøtte en bæredygtig fremtid og deres vilje til at dele kritisk infrastruktur for at opnå dette mål.

    Tips til Supercharging

    1. Forstå lysindikatorerne: Når du åbner eller tilslutter din bil, er der enten et lys omkring opladningsporten eller inde i Tesla-logoet på porten. Disse lys er her med vilje og giver dig information om opladningens tilstand.
    2. Få den hurtigste opladning: Når du er ude og omkring og har brug for en opladning, er det bedst at søge efter den nærmeste Supercharger ved hjælp af din Teslas navigationssystem. Dette skyldes, at hvis du vælger at navigere til en Supercharger-station, vil bilen begynde at forberede eller opvarme batterietså det kan begynde at oplade med det samme ved de højeste hastigheder muligt.
    3. Brug navigationssystemet: Ved at bruge navigationssystemet kan du ikke kun søge efter den nærmeste Supercharger-station, men du kan også vælge kun at vise version 2 eller version 3 opladere. Ved at vælge en Supercharger ved hjælp af navigationen kan du få information om den specifikke station, såsom hvor mange stande der er tilgængelige, opladnings- og tomgangsgebyrer, og om der er restauranter, mad, shopping og Wi-Fi i nærheden.
    4. Oplad hjemme: Mit sidste tip til jer i dag er at prøve at stole på opladning derhjemme. Dette skyldes, at selvom det kan være langsommere at oplade, vil det være meget billigere end at bruge en Supercharger-station.

    Konklusion

    Jeg håber, du har lært meget i dag og jeg håber at se dig på vejen ved en Supercharger-station snart. Husk, at Tesla Superchargers er en fantastisk ressource for Teslaejere, og at vide, hvordan man bruger dem effektivt, kan virkelig forbedre din Tesla-oplevelse. Så tag ud der, og begynd at Supercharge!

    læs også: Tesla Roadster Forsinket Igen: En Dybdegående Analyse af den Forventede Lancering

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *