Spring til indhold
Hjem » De Bedste Elbils Stationcars: Fremtidens Familiebiler

De Bedste Elbils Stationcars: Fremtidens Familiebiler

    Elektriske biler har revolutioneret transportindustrien, og nu er det tid til at tage et kig på de bedste elbils stationcars på markedet. Fra rummelighed og komfort til bæredygtighed og effektivitet, disse biler kombinerer det bedste fra begge verdener for at give dig den ultimative køreoplevelse. I denne artikel vil vi dykke ned i nogle af de mest bemærkelsesværdige modeller, der er tilgængelige i dag eller kommer til Danmark, og hvad der gør dem til topvalg for miljøbevidste bilkøbere. Lad os tage et kig på fremtiden for stationcars.

    BMW i5 Touring: En Fremtidig Elbil Stationcar

    Baggerum: 560 liter

    Den kommende BMW i5 Touring er forventet at understøtte 205 kW DC hurtigopladning, hvilket gør det muligt at øge opladningsniveauet fra 10 til 80% på omkring 30 minutter. Med en baggerumskapacitet på 560 liter er denne stationcar en solid spiller på markedet for elektriske stationcars.

    På 2023 BMW Group Årlige Konference, gjorde virksomheden det officielt, at den helt elektriske 5 Series stationcar ankommer i foråret 2024. BMW i5 Touring vil bruge den samme CLAR (baghjulsdriven klyngearkitektur) platform som BMW i4. Det forventes at være tilgængelig i xDrive40 og M60 xDrive varianter.

    Et 81,2 kWh (netto) batteripakke ville være standard i i5 Touring, og det forventes at levere en WLTP-rækkevidde på omkring 560 kilometer i xDrive40 varianten og lidt over 480 kilometer i M60 xDrive varianten. En Max Range funktion ville tillade føreren at øge bilens rækkevidde med op til 25% ved at begrænse dens kraft og hastighed og deaktivere komfortfunktioner.

    VW Aero B: En Elektrisk Stationcar i Horisonten

    ID.7 VW billede fra siden i hvid

    Baggerum: 586 liter (VW Aero B)

    Baggerum: 532 liter (VW ID.7)

    Stationcar-entusiaster kan glæde sig, da VW Aero B elektriske stationcar har fået grønt lys. Som elbilsmarkedet accelererer i forskellige markeder, vil VW Passat gradvist blive erstattet af henholdsvis Aero B Shooting Brake og VW ID.7. En enkeltmotor RWD-variant, dual-motor AWD-variant, og en performance-orienteret GTX er planlagt. For USA er det den elektriske sedan, som de lokale operationer planlægger at bringe ned, efter at have stoppet produktionen af den benzin-drevne Passat i december 2021.

    Med en længde på næsten fem meter, har VW ID. Aero-konceptet en lav trækkoefficient på 0,23 Cd. Volkswagen har monteret et 77 kWh lithium-ion batteripakke i den elektriske sedan-koncept, hvilket giver en WLTP-rækkevidde på op til 620 km. Virksomheden siger, at ID. Aero er et “tæt-på-produktion” koncept, hvilket indikerer, at produktionsversionen, samt stationcar-afledningen, skulle have lignende specifikationer.

    Læs også: ID.7 VW – Volkswagens nye elbil: En ny æra inden for elektrisk mobilitet

    Skoda’s Elektriske Stationcar: En Ny Spiller i 2026

    Skoda har bekræftet planer om at lancere en elektrisk stationcar i 2026. Med en længde på cirka 4,6 meter vil den første nogensinde Skoda elektriske stationcar være en kompakt model sammenlignelig med Octavia Combi. Dog vil den have plads og kvalitet som en mellemstor stationcar.

    Skoda’s elektriske stationcar skulle være baseret på Volkswagen Groups MEB+ platform, en forbedret version af MEB. Mens MEB elbiler er tilgængelige med 110-220 kW drivlinjer, vil MEB+ EV’er være tilgængelige med 110-290 kW drivlinjer. Desuden, mens de førstnævnte tager omkring 35 minutter for en 10-80% DC hurtigopladningssession, vil de sidstnævnte tage cirka 20 minutter for det samme.

    BYD Han EV Estate: En Fuldt Elektrisk Stationcar fra Kina

    Baggerum: 410 liter

    BYD Han EV Estate er en fuldt elektrisk stationcar fremstillet af BYD Auto, en kinesisk bilproducent. Han EV Estate er en del af BYD’s Han EV-serie, som også inkluderer en sedan-version, som vist på billedet ovenfor.

    Han EV Estate har et slankt, moderne design med en sporty front og aerodynamiske linjer. Den drives af en elektrisk motor med en maksimal ydelse på 268 hestekræfter og 479 lb-ft af topmoment. Ifølge New European Driving Cycle (NEDC) testning, er Han EV Estate udstyret med en 77,8 kWh lithium-ion batteripakke, som giver en påstået rækkevidde på op til 600 km på en enkelt opladning.

    Han EV Estate tilbyder avancerede førerassistancefunktioner såsom adaptiv fartpilot, vognbaneafgangsadvarsel og automatisk nødbremse. Den får også en stor 15,6-tommers touchscreen display til infotainmentsystemet og en 12,8-tommers digital instrumentklynge.

    Nio ET5 Touring: En Kommende Elektrisk Bil fra Kina

    Baggerum: 450 liter
    Pris fra: 424.000 kr,

    Nio ET5 er en kommende elektrisk bil fra Nio, en kinesisk EV-producent. Virksomheden har endnu ikke frigivet flere detaljer om køretøjet, men det forventes at være en mellemstor sedan, der vil blive positioneret under virksomhedens flagskibsmodel, Nio ET7.

    Ifølge nogle rapporter kan Nio ET5 have en rækkevidde på omkring 500 km (310 mi) på en enkelt opladning og kan indeholde et batteripakke med en kapacitet på omkring 70 kWh. Køretøjet forventes også at komme med avancerede førerassistance systemer (ADAS) og kan indeholde NIO’s proprietære NIO Pilot system, der tilbyder Level 2 autonome køreegenskaber.

    Nio har endnu ikke annonceret en udgivelsesdato eller prisinformation for ET5, men det forventes at blive lanceret i Kina, før det potentielt udvides til andre markeder. ET5 vil konkurrere med andre mellemstore EV’er som Tesla Model 3 og Polestar 2.

    Afslutning

    Fra BMW i5 til Nio ET5, har vi set på nogle af de mest imponerende elbils stationcars, der er tilgængelige på markedet i dag og kommer i fremtiden. Disse biler repræsenterer fremtiden for transport, idet de kombinerer bæredygtighed, effektivitet og komfort i en pakke, der er perfekt til den moderne familie. Uanset om du er en miljøbevidst bilkøber, en stationcar-entusiast eller bare nysgerrig efter, hvad fremtiden har at byde på, er der ingen tvivl om, at disse elbils stationcars er værd at overveje. Fremtiden for transport er her, og den er elektrisk.

    Læs også: Anmeldelse af Volvo EX90: En banebrydende 7-personers elbil

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *