Spring til indhold
Hjem » Ford Explorer – En elektrisk crossover med masser af innovative funktioner

Ford Explorer – En elektrisk crossover med masser af innovative funktioner

    Ford Explorer er en elektrisk crossover, der imponerer med sit unikke og robuste amerikanske design, der adskiller sig fra de mere velkendte Ford-modeller som Fiesta, Focus og Kuga. Med store 21-tommer hjul i topmodellen og minimum 19-tommer hjul i basisversionen, er denne bil virkelig enestående i sit segment.

    Kabinen i Ford Explorer er fyldt med smarte og innovative funktioner, som man ville forvente af en topmoderne bil. Der er et stort touchskærm-display, der kan skjules for et mere strømlinet look. Materialerne i kabinen er af høj kvalitet, og bilen deler nogle tekniske komponenter med Volkswagens elektriske biler, hvilket giver den en solid teknologisk base.

    Bilen har et anstændigt bagagerum på 450 liter, hvilket er mindre end konkurrenter som VW ID.4 og Skoda Enyaq, men stadig større end Nissan Leaf eller VW ID.3. Med sæderne nede er der hele 1400 liters plads.

    Ford Explorer – Rækkevide og pris

    Ford har ikke på nuværende tidspunkt offentliggjort rækkeviden, men nogle spekulationer går på, at Ford Explorer kommer i forskellige varianter med hensyn til motorstyrke og rækkevidde. En standartmodel, der drives af en 170 hestekræfters motor, og har en rækkevidde på op til 350 km og kan oplades med en hastighed på op til 130 kW ved en passende hurtig DC-ladestation. En kraftigere 286 hestekræfters variant med større batteri har en rækkevidde på 540 km og kan oplades med op til 170 kW. Topmodellen har to motorer og en samlet effekt på 340 hestekræfter samt en rækkevidde på over 480 km.

    Ford Explorer er forventet at ankomme til forhandlere i 2023, og priserne er endnu ikke annonceret. Dog forventes det, at priserne vil ligge mellem 35.000 og 40.000 pund i England hvilket kan give en pris i Danmark på omkring 330.000 til 400.000 kr. når der tages højde for afgifter, det er dog ikke bekræftet men baseret på spekulation. Den mindre elektriske Ford Puma er planlagt til at blive lanceret i 2024.

    Sammenfattende er Ford Explorer en elektrisk crossover, der kombinerer et unikt amerikansk design med masser af innovative funktioner og en solid teknologisk base. Med forskellige motor- og batterialternativer samt et rummeligt interiør er denne bil et spændende alternativ til de eksisterende elektriske crossovers på markedet.

    Læs også: Skoda Enyaq: Elbilen, der Kombinerer Stil, Ydeevne og Økonomi

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *