Spring til indhold
Hjem » Begynderguide til Elafgiftsrefusion

Begynderguide til Elafgiftsrefusion

    Hvad er Elafgiftsrefusion?

    Elafgiftsrefusion er en ordning, hvor du kan få refunderet en del af den elafgift, du betaler, når du oplader din elbil. Formålet med elafgiften er at skabe et incitament til, at vi alle skruer ned for forbruget af el, og dermed skruer ned for CO2-udslippet, der er forbundet med produktion af el. Men for at fremme miljøvenlige eldrevne biler, er det politisk bestemt, at ladeoperatører kan søge om at få elafgiften refunderet på vegne af privatkunder.

    Hvordan fungerer Elafgiftsrefusion?

    For at få refusion på elafgift med en elbil som privat skal du have en ladestander i dit hjem og enten leje ladeboksen, eller købe din ladeboks med en serviceaftale. Serviceaftalen vil inkludere, at du får refunderet din elafgift. Det vil sige, at din elbilrefusion faktisk sker helt automatisk, og du skal derfor ikke gøre noget.

    Hvem kan få Elafgiftsrefusion?

    Alle kan få refusion af elafgiften, hvis de har en privat ladestander, der står for opladningen, og de hverken anvender elvarme eller solceller på huset. Det er dog vigtigt, at din bolig ikke anvender elvarme eller solceller. Her vil du nemlig allerede få reduceret elafgift på strømmen, og da det kan være svært at dokumentere mængden af de kWh, du anvender på opladning af din elbil. Derfor kan du ikke få refusion af elbil samtidig med at du har solceller. Derudover må din bolig heller ikke være registeret med el som den primære opvarmningskilde.

    Hvordan får jeg Elafgiftsrefusion?

    For at få refunderet din elafgift kræver det, at du har en privat ladestander og er elkunde hos et elselskab, der tilbyder denne service. Som en del af deres serviceaftale refunderer de automatisk din elafgift. Du behøver derfor ikke at foretage dig yderligere.

    Hvad kan jeg spare ved Elafgiftsrefusion?

    Du kan i dag få 90 øre/kWh inkl. moms refunderet. Det betyder, at du vil få refunderet 90 øre hver gang din ladestander forbruger 1 kWh strøm til at lade din elbil op. Det kan rigtig hurtigt blive til mange penge, som vi kan spare, hvis du får søgt refunderet elafgift.

    Hvordan installerer jeg en ladestander?

    Vælger du at købe en ladestander, skal den opsættes af en autoriseret elinstallatør. Det er ikke bare lige at sætte ladestanderen i stikkontakten. De fleste elbiler kræver i dag en 400 V eltilslutning, hvis du vil lade elbilen lige så hurtigt op derhjemme som ved en offentlig ladestander. Det kræver en separat gruppe i eltavlen til laderen til elbilen, samt at der trækkes kabler direkte fra gruppen i tavlen og ud til ladestanderen på væggen i garagen. Det er ikke noget, du må sætte op selv som privatperson – selv om du kan købe både sikringsgruppen, kablet og ladestanderen online på nettet. Får du ikke en autoriseret elinstallatør til at stå for opgaven, kan du både få problemer med at få forsikringen til at dække eventuelle skader, og risikerer at blive anklaget for at have en ulovlig elinstallation.

    Leje eller køb af ladestander?

    Derfor vælger mange at leje eller lease deres ladestander. Derved slipper de for al besværet med og udgiften til at skulle hyre en elinstallatør, og selv købe ladestanderen og andre nødvendige elmaterialer. I stedet står den ladeoperatør, som du vælger at leje eller lease ladestanderen hos, for alt det praktiske omkring installation og tilslutning af ladestanderen til hjemmets elinstallation. Det gør det noget nemmere, og meget billigere at få sat ladestander op til elbilen.

    Konklusion

    Elafgiftsrefusion er en fantastisk måde at spare penge på, når du oplader din elbil. Det kræver blot, at du har en privat ladestander og en serviceaftale med en ladeoperatør, der tilbyder denne service. Så kan du nemt og bekvemt få refunderet en del af din elafgift, hvilket kan resultere i betydelige besparelser over tid.

    Læs også: At finde den rigtige elaftale til din ladeboks: En dybdegående sammenligning af udbydere eller Nerve Smart Systems: Fremtiden for Elbil Opladning

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *